LOADING

Verband tussen gewichtsverlies in groepen en verhoogde mentale weerbaarheid

Verband tussen gewichtsverlies in groepen en verhoogde mentale weerbaarheid

by SLANKZIJN februari 25, 2022
Verband tussen gewichtsverlies in groepen en verhoogde mentale weerbaarheid
Verband tussen gewichtsverlies in groepen en verhoogde mentale weerbaarheid

Gewichtsverlies en verhoogde mentale weerbaarheid.

Onderzoek toont aan dat ondersteuning van een gespecialiseerde groep mensen kan helpen gewicht te verliezen en hun mentale weerbaarheid te vergroten in vergelijking met degenen die het alleen doen.

Een nieuwe studie in het Verenigd Koninkrijk onthult verband tussen groep-verband voor gewichtsverlies en verhoogde mentale weerbaarheid

De eerste studie over de relatie tussen gewichtsverlies en mentale weerbaarheid toonde aan dat mensen die gewichtsverlies in groepen ondersteunden niet alleen meer gewicht verloren dan degenen die ervoor kozen om geen ondersteuning voor gewichtsverlies te nemen – de eerste groep verhoogden ook hun mentale weerbaarheid.

Onderzoek van de Universiteit van Lincoln onderzocht de relatie tussen gewichtsverlies en mentale weerbaarheid gedurende een periode van zes maanden, en vond dat leden van een groep succesvoller gewicht verloren dan een controlegroep (die gewicht wilde verliezen zonder groepsondersteuning), en zagen ook een aanzienlijke Verbetering in hun mentale weerbaarheid. Tijdens het zes maanden durende onderzoek verloren de leden van de groep gemiddeld 2 keer meer dan de controlegroep. Hun metingen van mentale weerbaarheid stegen met gemiddeld 10 procent, variërend van laag tot gemiddeld bij leden van de groep, terwijl er geen statistisch significante verandering was in de weerbaarheid in de controlegroep.

Obesitas en geestelijke gezondheid.

Britse bevolking wordt geconfronteerd met een alsmaar groeiende obesitas crisis en toenemende geestelijke gezondheidsproblemen.

Uit overheidscijfers blijkt dat meer dan 40% van de volwassenen in Engeland tijdens de pandemie , gemiddeld een halve kilo meer, terwijl meer dan de helft van de volwassenen (60%) en meer dan tweederde van de volwassenen jongeren waren (68%) zei dat hun geestelijke gezondheid tijdens de lockdown was verslechterd

Lid worden van een afslankgroep met de juiste expertise in het helpen van mensen om hun levenslange gewoonten te veranderen, is een succesvolle benadering geweest om gewichtstoename aan te pakken, maar de impact van een ondersteunende groepsomgeving op mentale weerbaarheid is pas nu ontdekt.

Mentale weerbaarheid, een concept dat in de psychologie en gedragsverandering wordt gebruikt en al vele jaren in de sportwereld wordt bestudeerd, wordt geassocieerd met eigenschappen zoals een duidelijke focus op het behouden van doelen, zelfs onder druk, een sterk gevoel van doelgerichtheid en zelfbeschikking. En het gevoel controle te hebben. Hoewel het gerelateerd is aan wilskracht, is het niet alleen wilskracht, waar sportpsychologen op wijzen dat topsporters een voorsprong hebben. Dit is de eerste keer dat een concept met betrekking tot gewichtsverlies is onderzocht.

doctoraat. Elizabeth Stamp, die de rol van veerkracht bij gezondheid-gerelateerde veranderingen in levensstijl bestudeerde terwijl ze haar doctoraat aan de Universiteit van Lincoln afrondde, zei: “Veerkracht gaat over hoe een persoon omgaat met de uitdagingen en stressoren waarmee ze worden geconfronteerd. Maar meer dan dat, het gaat om het zoeken en aangaan van nieuwe uitdagingen.

Mentale weerbaarheid

Mensen met een hoge mentale weerbaarheid hebben vaardigheden zoals grotere doelen kunnen opsplitsen in kleinere haalbare doelen, controle hebben over hun leven en de beslissingen die ze nemen en het vertrouwen hebben om hulp te zoeken wanneer dat nodig is

Mensen met een hoge mentale weerbaarheid hebben vaardigheden zoals grotere doelen kunnen opsplitsen in kleinere haalbare doelen, controle hebben over hun leven en de beslissingen die ze nemen en het vertrouwen hebben om hulp te zoeken wanneer dat nodig is. Dit zijn vaardigheden die kunnen worden ontwikkeld door mensen met een lage mentale weerbaarheid, waarvan is gemeld dat ze individuen ten goede komen op andere gebieden van het leven, zoals het bereiken van sociale en educatieve doelen.

Dr. Elizabeth Stamp zegt: “Als we naar het 4Cs-model kijken, is het begrijpelijk dat leden van Slimming World een toename in mentale weerbaarheidsscores lieten zien. De ondersteuning op meerdere niveaus om levensstijlveranderingen aan te brengen die de groep biedt, is speciaal ontworpen om leden te helpen hun toewijding aan hun gewichtsverlies en de veranderingen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat ze dit te bereiken, te vergroten. Het ondersteunt hen om controle te krijgen over hun keuzes en gedrag en meer vertrouwen te hebben in hun vermogen om de veranderingen aan te brengen, zelfs in situaties waarin hun inzet en motivatie anders op de proef zouden worden gesteld (bijvoorbeeld uit eten, reizen, wegblijven van huis, gezelligheid etc). Leden helpen nadenken over de uitdagingen, plannen maken voor wanneer dingen in de weg kunnen staan ​​en strategieën ontwikkelen voor deze tijden, zijn allemaal manieren waarop de groep leden ondersteunt om zich aan hun plannen te houden en elke week met succes gewicht te verliezen.”

Dit onderzoek toonde de diepgaande kennis van de psychologie over gewichtsverlies. In groepen delen van technieken om mensen in staat te stellen hun eigen gedragsveranderingen door te voeren via verschillende methoden, waaronder het stellen van doelen, het nemen van nieuwe beslissingen, het ontwikkelen van vaardigheden om barrières te overwinnen door uitdagingen aan te gaan en op te zoeken en de controle terug te nemen, die zijn allemaal gekoppeld aan de principes van het verbeteren van mentale weerbaarheid. Door mensen aan te moedigen nieuwe voedingsmiddelen te proberen, oude, ongezonde gewoonten te transformeren en hun perceptie van eten en activiteit te veranderen, creër je een omgeving waarin mensen zichzelf kunnen uitdagen op hun eigen tijdschaal.

“De bevindingen over mentale weerbaarheid worden ondersteund door gegevens van leden van diverse groepen, waaruit blijkt dat naarmate leden verder komen op hun reis naar gewichtsverlies, ze zich socialer, gelukkiger, rustiger en vrediger voelen en voelen dat ze meer energie hebben.

De bevindingen over mentale weerbaarheid worden ondersteund door gegevens van leden van diverse groepen, waaruit blijkt dat naarmate leden verder komen op hun reis naar gewichtsverlies, ze zich socialer, gelukkiger, rustiger en vrediger voelen en voelen dat ze meer energie hebben.

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *