LOADING

Slank worden zonder een dieet te volgen, het kan!

Slank worden zonder een dieet te volgen, het kan!

by SLANKZIJN mei 18, 2020
Kickout de dikmakende hamburger en milkshake!

Tijd om het anders te doen – zonder het volgen van een dieet!

Je lichaam is absoluut ongelooflijk. 

Het probeert altijd opnieuw in evenwicht te brengen, zichzelf te herstellen en terug te keren naar een zo goed mogelijke gezondheid

Slank worden kan, het lichaam kiest er niet voor om massa’s met overgewicht te dragen. 

Met slechts een paar veranderingen in wat en wanneer je eet, kan je lichaam een ​​gezond gewicht bereiken. Slank worden en blijven – zonder een dieet te volgen en lekker te blijven eten.

Maar voorwaarde is wel dat je meer zult moeten leren over jouw lichaam. Hoe het werkt en meer kennis over voedsel en wat deze voedingsmiddelen voor je lichaam doen.

Kennis is belangrijk!

Zodra je dit doet, zul je zien dat je gezonde, verstandige voedselkeuzes kunt maken die met  jouw lichaam samen zullen werken  – niet  ertegen

Volg deze 3 eenvoudige stappen en maak een begin met gemakkelijk af te vallen.

Tip 1 – Eet meer onbewerkte groente!

Wil je slank worden dan betekend het dat je radicaal de hoeveelheid en variëteit aan verse groenten zult moeten verhogen, onbewerkte (bv. Niet uit blik of verpakte) gekleurde groenten die je eet. 

De meeste niet-vegetariërs eten een hoofdmaaltijd, waarbij hun bord grofweg in drieën wordt verdeeld.

Een derde vlees of vis; een derde met zetmeelrijk voedsel zoals aardappelen, rijst of pasta. Het laatste derde deel (als dat zo is) met gekleurde groenten. 

De nieuwe manier is om ervoor te zorgen dat minstens de helft van je bord gevuld is met gekleurde groenten. Groente die minder dan een kwart zetmeel bevatten. De rest vlees of vis ongeveer hetzelfde is of weer iets minder dan eerder.

Dus geen aardappelen, rijst of pasta! 

Het gebruik van deze richtlijnen zet je al op de goede weg. De extra groenten geven je een voeding boost.

Tip 2 – Verminder drastisch suiker inname!

Eet minder suiker

Waarom te veel suiker slecht voor ons is!

Tot nu toe was je er waarschijnlijk van overtuigd dat vet de vijand was in gewichtstoename.

Niet het vet dus, maar suiker (en al het voedsel dat het lichaam snel omzet in suikers. Zoals witte bloem, witte rijst en aardappelen) zullen veel meer je gewichtstoename verhogen. 

De overgrote meerderheid van voedingsmiddelen met het label “Low Fat” heeft een hoog suikergehalte. Zoals je waarschijnlijk wel weet is suiker zeer verslavend en het wordt verraderlijk toegevoegd aan een groot aantal bewerkte voedingsmiddelen. 

Het vermijden van suiker is een heel belangrijk onderdeel van gezond gewichtsverlies en slank worden.

Tip 3 – Word detective! 

Lees voor alle verpakte voedingsmiddelen de ingrediëntenlijst. 

Wanneer je chemische namen ziet waarvan je niet weet wat ze zijn, leg het voedsel dan terug op de plank. Omdat 99% van de tijd die chemische stof niet goed is voor het spijsverteringsstelsel van je lichaam.

Tip 4 – kauw grondig!

Je hersenen hebben tijd nodig om te verwerken dat je genoeg hebt gegeten.

Door je voedsel grondig te kauwen en dus langzamer te eten, eet je automatisch minder.

Grondig kauwen en afvallen.

Door je voedsel grondig te kauwen en dus langzamer te eten, eet je automatisch minder.

Met andere woorden, snel eten van je maaltijden kan ook van invloed zijn op je overgewicht. Snellere eters zullen eerder aankomen dan langzamere eters.

Met andere woorden, snel eten van je maaltijden kan ook van invloed zijn op je overgewicht. Snellere eters zullen eerder aankomen dan langzamere eters.

Snelle eters hebben ook veel meer kans op obesitas.

Tellen hoe vaak je op elke hap kauwt kan helpen je te leren, om langzamer te eten en de gewoonte te veranderen

Samenvattend, langzaam eten zal je helpen om je voller te voelen met minder calorieën. Het is een gemakkelijke manier om af te vallen en gewichtstoename te voorkomen.

Tip 5 – gebruik een kleiner bord!

Het typische bord voor voeding is tegenwoordig groter dan een paar decennia geleden.

Deze trend kan bijdragen aan gewichtstoename, omdat het gebruik van een kleiner bord je kan helpen minder te eten door porties er groter uit te laten zien.

Aan de andere kant kan een groter bord ervoor zorgen dat een portie er kleiner uitziet, waardoor je meer eten op je bord legt.

Wel kun je hier je voordeel mee doen door gezonde voeding op grotere borden te serveren en minder gezond voedsel op kleinere borden.

Kleinere borden kunnen je hersenen doen denken dat je meer eet dan je eigenlijk nodig hebt. Daarom is het slim om ongezond voedsel van kleinere borden te consumeren, waardoor je minder gaat eten.

Tip 6 – Eet meer proteïne!

Eiwitten hebben krachtige effecten op de eetlust. Het kan gevoelens van volheid vergroten, honger verminderen en je helpen minder calorieën te eten.

Dit kan zijn, omdat eiwit verschillende hormonen beïnvloedt die een rol spelen bij honger en volheid.

Als je momenteel een ontbijt gemaakt met granen eet, kunt je overwegen om over te stappen op een eiwitrijke maaltijd.

ontbijten met eieren

Zoals bijvoorbeeld eieren.

Eiwitten met het ontbijt zullen er waarschijnlijk ook voor zorgen dat je minder minder calorieën eet tijdens de lunch.

Enkele voorbeelden van eiwitrijk voedsel zijn kipfilets, vis, Griekse yoghurt, linzen, quinoa en amandelen.

Eiwit toevoegen aan je dieet is in verband gebracht met gewichtsverlies, zelfs zonder lichaamsbeweging of bewuste caloriebeperking.

Tip 7 – Ongezonde voeding uit beeld!

Het bewaren van ongezond voedsel waar je het kunt zien, kan de honger en het hunkeren naar meer doen toenemen, waardoor je meer gaat eten.

Dit houdt ook verband met gewichtstoename!

Bewaar ongezond voedsel dus uit het zicht, zoals in kasten of kasten, zodat ze minder snel opvallen als je honger hebt.

Aan de andere kant, houd gezonde voeding in het zicht en plaats ze vooraan en in het midden in je koelkast.

Als je ongezond voedsel op je aanrecht houdt, heb je meer kans op een ongeplande snack. Dit hangt samen met toegenomen gewicht en obesitas. Het is dan ook beter om gezond voedsel – zoals fruit en groenten – in het zicht te houden.

Tip 8 – Eet vezelrijk voedsel!

Het eten van vezelrijk voedsel zal de verzadiging vergroten, waardoor je langer een vol gevoel ervaart.

Er zitten veel vezels in:

  • Vruchten. vezel rijke vruchten zijn: bananen, sinaasappels, appels, mango’s, aardbeien, frambozen.
  • Groenten. Over het algemeen geldt: hoe donkerder de kleur, hoe hoger het vezelgehalte. Vul je winkelwagentje met: wortelen, bieten, broccoli, boerenkool, snijbiet, spinazie, artisjokken, aardappelen (roodbruin, rood en zoet).
  • Bonen & Peulvruchten. Bonen en peulvruchten zijn smaakvolle, met vezels gevulde toevoegingen aan salades, soepen en chili’s. bruine bonen, kikkererwten en linzen. Pinda’s en ‘groene’ peulvruchten zoals doperwten en sperziebonen zijn officieel peulvruchten, maar kunnen we rekenen tot noten en groente, doordat ze daar als het gaat om gezondheidseffecten, op lijken. Peulvruchten zijn goed voor je gezondheid, omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Dat is goed voor de bloedvaten. Het zijn allemaal gezonde keuzes.
  • Brood & granen. Volkorenbrood: Donkere rogge, gebarsten tarwe, pompoenpit. Zorg ervoor dat “volkoren meel” of een ander volkoren als eerste ingrediënt wordt vermeld. Granen: gebruik bulgur, bruine rijst, wilde rijst en gerst in plaats van witte rijst.
  • Noten & pitten. Snack amandelen, pistachenoten, cashew, walnoten, pecan of pompoen- en zonnebloempitten. Maar overdrijf het niet, want noten kunnen veel calorieën bevatten. Een handje per dag is voldoende.

vezels zijn bijzonder nuttig bij het verminderen van de eetlust en voedselinname. 

Tip 9 – drink water!

Door water te drinken kun je minder eten en afvallen, vooral als je het voor een maaltijd drinkt.

Het drinken van ongeveer een halve liter water zo’n 30 minuten voor de maaltijd, zal de honger verminderen en daardoor ook de calorie-inname.

Als je calorierijke dranken – zoals frisdrank of sap – vervangt door water, kunt je een veel groter effect ervaren.

Water drinken voor de maaltijd zal je helpen minder calorieën te eten. Een suikerhoudende drank vervangen door water is bijzonder slim.

Tip 10 – Slaap lekker en vermijd stress!

Als het op gezondheid aankomt, negeren mensen vaak slaap en stress. Beide hebben zeer krachtige effecten op je eetlust en gewicht.

Een gebrek aan slaap kan de eetlust regulerende hormonen leptine en ghreline verstoren. Een ander hormoon, cortisol, wordt verhoogd als je gestrest bent.

Het meeste vet zal gaan zitten rond de buik, het stresshormoon cortisol zorgt ervoor dat je niet alleen meer buikvet aanmaakt, maar ook vet opslaat in de buikstreek. Hoog tijd voor wat meer slaap en ontspanning dus!

Als deze hormonen schommelen, kan dit je honger en verlangen naar ongezond voedsel vergroten, wat leidt tot een hogere calorie-inname.

Bovendien kan chronisch slaaptekort en stress het risico op verschillende ziekten verhogen, waaronder diabetes type 2 en obesitas.

Waar het op neerkomt!

Veel eenvoudige levensstijlgewoonten kunnen je helpen af ​​te vallen. Sommigen hebben niets te maken met conventionele dieet- of bewegingsplannen.

Je kunt kleinere borden gebruiken, langzamer eten, water drinken en niet eten voor de tv of computer. Prioriteit geven aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en vezels zullen ook helpen.

Het is het beste om niet al deze dingen tegelijk te proberen. Experimenteer een tijdje met een enkele techniek. Als dat goed werkt, probeer dan een andere.

Een paar simpele veranderingen kunnen op lange termijn een enorme impact hebben op jouw overgewicht.

Succes met deze methodes om slank te worden!

Zie ook Koolhydraatarm eten.

Mensen vragen ook

  • Hoe helpen sporten bij het bestrijden van obesitas?
  • Welke sport heeft de meeste kans op zwaarlijvigheid?
  • Hoe motiveer je een zwaarlijvige persoon om te sporten?
  • Waarom veroorzaakt gebrek aan lichaamsbeweging zwaarlijvigheid?
Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *