LOADING

7 eenvoudige manieren om natuurlijk slank te worden

7 eenvoudige manieren om natuurlijk slank te worden

by SLANKZIJN juni 09, 2020

Op zoek naar manieren om natuurlijk slank te worden?

Als je wilt afvallen, wil je geen dieetpillen slikken of een belachelijk dieet volgen. Wat u moet leren, is hoe mensen die van nature slank zijn, die manier krijgen – en dat blijven.

Als je merkt dat je een ingewikkeld dieet probeert te volgen om af te vallen of het voedsel waar je van houdt op te geven, geef je waarschijnlijk op en ga je terug naar je normale gewoonten, omdat ze gemakkelijker zijn.

De sleutel tot afvallen en slank blijven is om de kleine trucjes te leren die het afvallen gemakkelijk maken.

Bekijk deze zeven eenvoudige manieren om natuurlijk slank te worden!

1. Eet vijf keer per dag, te beginnen met het ontbijt.

Veel mensen slaan het ontbijt over en denken dat ze zichzelf wat calorieën besparen. Dit werkt zelden – je eet op andere momenten van de dag te veel wanneer je te hongerig wordt.

Je lichaam is al enkele uren zonder eten geweest, terwijl je sliep. Het heeft die energie nodig om te beginnen. Door elke dag vijf kleine maaltijden te eten, te beginnen met het ontbijt, zal je het vuur van je stofwisseling aanwakkeren, waardoor je gemakkelijker kunt afvallen.

En je lichaam neemt niet alle voedingsstoffen op als je een grote maaltijd per dag eet. Het is logisch om je calorie-inname op te splitsen in verschillende kleinere, frequentere maaltijden.

2. Drink meer water.

Verrassend genoeg grijpen veel mensen naar voedsel als hun lichaam dorst heeft. Water helpt je lichaam ook om gifstoffen weg te spoelen en helpt je gehydrateerd te blijven – wat je helpt energiek te blijven.

Drink 3 liter water per dag. 

Dit betekent niet dat je zoveel water zou moeten drinken. Je haalt water uit het voedsel dat je eet (fruit, groenten) en andere vloeistoffen die je drinkt, wat inhoudt dat ongeveer 19% dat je waterinname komt van voedsel dat je eet.

Water is de beste keuze als het gaat om gewichtsverlies, omdat water geen calorieën bevat.

3. Pak een stuk fruit voordat je het huis uit gaat.

Zorg ervoor dat u een appel of banaan meeneemt voordat je jouw huis verlaat. Als je onderweg bent, heb je mogelijk geen toegang tot gezonde snacks als je honger krijgt. Dit kan je rechtstreeks naar de drive-through leiden. Maar als je een stuk fruit bij je hebt, heb je iets om je tegen te houden totdat je thuiskomt.Pak een stuk fruit

4. Eet langzaam en stop met eten voordat je je verzadigd voelt.

Is het je ooit opgevallen dat van nature dunne mensen zichzelf niet vullen met overmatige hoeveelheden voedsel? Ze zullen zelden grotere porties eten dan nodig en vaker wel dan niet hebben ze een natuurlijk bewustzijn van hun lichaam en stoppen ze met eten wanneer ze dat kleine signaal herkennen dat zegt: Dank je, ik heb genoeg gegeten voor nu.

Begin deze gewoonte toe te passen in je eigen leven door goed op te letten hoe je lichaam aanvoelt tijdens het eten. Stop met eten als je lichaam begint te communiceren dat het nu tevreden is. Wist je dat het tot 20 minuten kan duren voordat je hersenen beseffen dat je maag vol is? Zorg er daarom voor dat je stopt met eten voordat je te veel eet. Word je bewust van je hongersignalen.

Het helpt als je langzaam eet in plaats van een volledige maaltijd binnen 5 minuten naar binnen te proppen. Het is ook veel leuker wanneer je van je eten geniet.

 

5. Let op je portiegroottes.

Te veel eten kan al je plannen om af te vallen negatief beïnvloeden. Als je niet kijkt hoeveel je eet, kom je aan in plaats van af te vallen.

Mensen die van nature slank blijven, eten van nature veel kleinere porties.

6. Drink geen calorieën.

Of je drankjes nu energiedrankjes, melk, suikerhoudende frisdrank of zelfs sap is, dranken kunnen veel calorieën bevatten en ze geven je geen vol gevoel. Ruil deze in voor caloriearme of caloriearme dranken om je te helpen op een natuurlijke manier af te vallen.

7. Eet taart!

Maar met mate 🙂

Chocolade, chips. Of welke “slechte” snack je favoriet ook is, het is oké om ze soms te eten, in porties van normale grootte. Natuurlijk slanke mensen gunnen zichzelf ook wel eens een paar slechte snacks, omdat ze weten dat dit de neiging heeft om overmatig eten te voorkomen wanneer je jezelf berooft van het voedsel waar je van houdt.

Bonus tip: Weg met de schuld.

Natuurlijk dunne mensen maken zichzelf niet klein voor het eten van iets wat ze niet zouden moeten hebben – in feite zijn er geen verboden voedingsmiddelen in hun wereld. Ze eten wat ze willen, maar ze overdrijven het niet.

Als ze iets eten waarvan ze denken dat het vetter is dan hun normale voedselkeuzes, zijn ze er niet dagenlang door geobsedeerd.

Ze straffen zichzelf niet voor het eten er

van en beschuldigen zichzelf niet, dat ze geen controle hebben en niet te vertrouwen zijn om verstandige beslissingen te nemen. Ze accepteren gewoon dat ze het eten hebben gegeten en gaan verder. Geen spijt, geen schuld.

Hoe bevrijdend zou het zijn om deze gewoonte zelf over te nemen?

Probeer het ook eens en merk hoeveel beter het voelt om niet altijd zo’n zware last van schuld op je schouders te hoeven dragen.

Het punt is dat mensen die ‘van nature dun’ zijn, niets hebben wat jij niet hebt.

Ze gebruiken geen magische middelen om dun te blijven, maar ze doen dingen meestal anders dan een persoon die worstelt met gewicht.

Ze hebben diepgewortelde gewoonten die voorkomen dat ze aankomen. Net als jij en anderen hebben ze diepgewortelde gewoonten waardoor ze meer kans hebt om aan te komen.

Ik heb nog nooit een bord pasta ontmoet waar ik niet van hield, dus ik eet niet vaak pasta zonder me beroofd te voelen. Het is veel leuker om iets te eten als je het maar af en toe doet en dus niet met grote regelmaat.

Gewoontes als deze helpen je in balans te houden,

mentaal, emotioneel en fysiek.

Vergelijk dat eens met iemand die zijn lichaam haat en constant het gevoel heeft dat hij er tegen strijdt.

Vergelijk dat eens met iemand die gelooft dat hij niet kan worden vertrouwd om verstandig te eten en een strikt dieet moet volgen om zichzelf onder controle te houden.

Vergelijk dat eens met iemand die van eten houdt, maar  er niet van kan genieten.

Natuurlijk hebben slanke mensen gewoon een gezondere relatie met voeding en met hun eigen lichaam. Ze hebben geleerd hoe ze van voedsel kunnen genieten zonder zich te overeten.

Ze hebben geleerd hoe ze vrienden kunnen worden met hun lichaam in plaats van het te haten. Als je dezelfde gewoonten in je eigen leven gaat toepassen, zul je van nature overgaan om ook een van deze van nature slanke mensen te worden.

Probeer niet al je gewoonten van de ene op de andere dag te veranderen. Beloof dat je er een voor een aan begint te werken, totdat je de manier waarop je eet en leeft volledig hebt veranderd.

Op een dag hoor je jezelf zeggen: “Ik worstelde vroeger met mijn gewicht, maar nu niet meer. Laat me je vertellen hoe ik het heb gedaan!”

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *