LOADING

12 leuke sporten voor kinderen die ze graag zullen doen!

12 leuke sporten voor kinderen die ze graag zullen doen!

by SLANKZIJN augustus 03, 2020
12 leuke sporten voor kinderen die ze graag zullen doen! Hoe de perfecte sport voor jouw kind kiezen!

Hoe de perfecte en leuke sporten voor jouw kind of kinderen kiezen!
In dit artikel geven wij je 12 leuke sporten voor kinderen die ze graag zullen doen!

Het kiezen van een sport voor je kind is een belangrijke beslissing voor elke ouder.

Hoe de perfecte en leuke sporten voor jouw kind of kinderen kiezen!

In dit artikel geven wij je 12 leuke sporten voor kinderen die ze graag zullen doen!

Het kiezen van een sport voor je kind is een belangrijke beslissing voor elke ouder. 

Teamsport en individuele sporten!

Sommige kinderen zijn meer geneigd tot teamsporten, anderen geven de voorkeur aan individuele sporten. Sommige lichaamstypes zijn voornamelijk geschikt voor duursport en een ander weer meer voor bijvoorbeeld krachttraining.

Dus sommige zullen meer geïnteresseerd zijn in leuke sporten voor kinderen met een lage impact, terwijl anderen zullen verlangen naar een meer fysiek veeleisende sportkans.

Hoe kan een vader of moeder hun kind helpen een sport te kiezen die het beste aansluit bij de behoeften en interesses van het kind?

Stel kinderen bloot aan verschillende leuke sporten! 

De interesse van een kind in een bepaalde sport is de beste bepalende factor of hij of zij er als deelnemer van zal genieten. Stel kinderen dus bloot aan een grote verscheidenheid aan leuke sporten. 

Sport kijken op televisie is een goede introductie, maar nog beter is om in het echt toeschouwer te zijn. Praat met hen over wat ze wel en niet leuk vinden aan elke sport.

Let op tekenen van enthousiasme! 

Als je de verschillende leuke sporten voor kinderen bekijkt, kijk dan of je kunt zien welke het meest interessant lijken voor het kind. Luister naar je kind voor hints over hun voorkeuren. Misschien praten ze over de spelers, de anpak of vertellen ze anderen over de ervaring. 

Ze kunnen aangetrokken worden tot vrienden die een bepaalde sport beoefenen. Als je kijkt en luistert, kun je enkele aanwijzingen opdoen over de sporten die hen het meest interesseren.

Ontdek de voorkeur:

Team of individuele sport 

Sommige kinderen doen het liefst aan een teamsport zoals voetbal, honkbal of basketbal waarin ze een rol spelen in een team. 

Anderen zullen liever in een team zitten waar hun eigen vaardigheden het belangrijkst zijn. Dergelijke sporten zijn onder meer zwemmen, tennis of golf.

Of ze kunnen gewoon genieten van individuele en leuke sporten voor kinderen zoals fietsen, rennen of turnen. Probeer bij het observeren van jouw kind te achterhalen wat hun voorkeuren zijn. Deze waarnemingen helpen je bij het vinden van een sport die het beste werkt voor het kind.

Pas de sport aan door het lichaamstype van jouw kind!

Een klein en gedrongen kind is misschien beter geschikt voor voetbal dan voor basketbal. Lang en slungelig kan beter werken voor basketbal. Alhoewel er altijd kortere dan gemiddelde basketbalspelers zijn en kleinere dan gemiddelde voetbalspelers, hebben de kansen op succes op jonge leeftijd veel te maken met hun lichaam stijl.

Probeer meerdere sporten 

Zodra je, je hebt beperkt tot een paar sporten waarvan ze lijken te genieten, probeer ze dan. Hoewel je tijdens een seizoen niet meer dan één sport moet spelen, is het prima om ze in het voorjaar, in het najaar en in de winter te laten volleyballen. 

Als je kind op zoek is naar een opwindende sport en tegelijkertijd nuttig, kunnen ze ook kiezen voor de activiteit zoals paardrijden voor kinderen.

Paardensport voor kinderen is een uitdagend spel, die veel voordelen heeft voor jouw kinderen.

Als ze zich beter gaan identificeren met een sport, kun je nog enkele andere sporten laten vallen als dat nodig is.

[Tip: sportkleding voor kinderen]

Besteed één-op-één leervaardigheden!

Een van de beste dingen die een ouder kan doen als een kind een sport leert, is hem één op één de basisprincipes bij te brengen. Veel ouders, vooral vaders, brengen uren door met hun kinderen om Flyballs , Line Drives en Groundballs te oefenen in de achtertuin bijvoorbeeld. 

Andere vaders zetten kegels neer en oefenen met het dribbelen van een voetbal tussen de kegels. Het is quality time voor jou en voor het kind en helpt hen basisvaardigheden te leren in een niet-bedreigende omgeving. Als hun sport vaardigheden met zich meebrengt, die jij als ouder niet hebt, probeer ze dan samen te leren. Dit vergroot het vertrouwen en de binding van het kind

Doe een check-up! 

Voordat je actief gaat sporten, kan het verstandig zijn ervoor te zorgen dat het kind een lichamelijk onderzoek krijgt. Je kunt het sportplan bespreken met de huisarts en praat over de fysieke eisen van de sport. 

Te vaak raken kinderen geblesseerd tijdens het sporten, omdat ze er fysiek nog niet helemaal klaar voor zijn, of omdat ze een beperking hebben waarvan ze eerder niet op de hoogte waren.

Verantwoordelijkheid nemen en onderwijzen!

Sporten vereist verantwoordelijkheid en zelfdiscipline voor zowel het kind als de ouder. Thuis oefenen, attributen bijhouden, op tijd komen om te oefenen, spelen en actief te zijn, vereisen allemaal een opoffering van tijd en andere interesses. 

Sport kan een goede leraar voor persoonlijke ontwikkeling van kind en ouder zijn!

Andere handige tips

  • Als jouw kind zwaar of obese is, begin dan eerst met kleine dingen. Een skateboard, een fiets of een trampoline kopen kan een goede manier zijn om een kind wat graag achter de laptop zit of videogames speelt, over te laten schakelen naar een actievere levensstijl.
  • Overweeg wat minder populaire sporten. Georganiseerde sporten kunnen andere dingen omvatten dan het traditionele voetbal, softbal, honkbal en basketbal. jijzelf en jouw kind zullen misschien denken aan vechtsporten, fietsen, volleybal, atletiek, golf, schermen of stijldansen. Deze tellen allemaal als sport en helpen jouw kind belangrijke vaardigheden te leren.
  • Probeer niet jouw eigen interesses of je verleden op je kind te projecteren. Zelfs als je in je jeugd een uitblinker was in een bepaalde sport, is die sport misschien niets voor je kind. Sporten is belangrijker dan welke sport ze kiezen. Je kind in een sport duwen alleen omdat je uitblonk, zal meestal averechts werken.

Wat je kind nodig heeft!

  • Geduld van de ouders
  • mogelijkheid om sport te ontdekken
  • Tijd om te oefenen en vaardigheden aan te leren
  • Jouw tijd om je kind te ondersteunen bij zijn of haar keuze
  • vertrouwen krijgen in zijn eigen kunde

De dagen dat kinderen thuiskomen van school en naar buiten rennen om met hun vrienden te spelen tot zonsondergang lijkt te lang geleden. 

Tegenwoordig, met honderden videogames, mobiele telefoons en consoles, voelen kinderen zich perfect tevreden, met het doorbrengen van hun vrije tijd op de bank. Maar heb je zelfs nagedacht over de gevolgen van het aanmoedigen van deze gewoonte bij je kinderen?

Overgewicht een wereldwijd probleem onder zowel volwassenen als kinderen!

Onder kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud had 13,2% in 2019 overgewicht, 11% van deze kinderen had matig overgewicht en 2,1% kampte met ernstig overgewicht. Bij 12-17 jarigen komt vaker overgewicht voor dan bij jongere kinderen van 4-11 jaar.

Wat aangeeft dat we kinderen moeten aanmoedigen om fysiek actief te zijn. 

Dus hoe kun je jouw kind weer in beweging krijgen? 

Sport is waarschijnlijk het beste antwoord. Door deel te nemen aan sport kunnen kinderen actief blijven, sportiviteit leren en een hobby ontwikkelen waar ze de rest van zijn leven plezier aan kunnen beleven. 

Voordelen van sport:

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van sport voor kinderen

1. Fysieke fitheid:

Fysieke fitheid is het belangrijkste voordeel van sport voor kinderen. Sporten houdt de kinderen gezond door het risico op ziekten zoals osteoporose en hartaandoeningen drastisch te verminderen. Er zijn ook aanwijzingen dat lichamelijk actieve kinderen, waarschijnlijk zullen uitgroeien tot fysiek actieve volwassenen.

[Tip: Sportschoenen voor kinderen ]

2. Ontwikkel sociale vaardigheden:

Lichaamsbeweging en sport kunnen de persoonlijke ontwikkeling van jongeren positief beïnvloeden. Kinderen leren niet alleen om te gaan met de mensen van hun leeftijd, maar ook met hun coaches, sportfunctionarissen. Je kind leert teamwork, communicatie en leiderschapsvaardigheden die hem zullen helpen zijn carrière- en relatie doelen te bereiken.

3. Verbeter vertrouwen en zelfrespect:

Deelname aan sport kan ook het zelfvertrouwen en het zelfrespect van je kind verbeteren. Sporters worden aangemoedigd en geprezen door de ouders en coaches, wat hun zelfvertrouwen vergroot. Ze leren ook zichzelf te pushen en vertrouwen op hun capaciteiten. Constructieve kritiek is ook een belangrijk onderdeel van sportdeelname en jonge kinderen accepteren het en gebruiken het in hun voordeel. 

4. Academisch succes:

Zoals jullie allemaal weten, presteren kinderen die aan sport doen het ook goed op academici. Het is, omdat georganiseerde sportactiviteiten de cognitieve vaardigheden van uw kind ontwikkelen en verbeteren. Sporters passen doorgaans dezelfde keuzes van doorzettingsvermogen en toewijding toe; ze leren door sport aan hun academici. 

5. Respecteer de autoriteit:

Heeft uw kleintje een dosis discipline nodig? Geef hem dan op voor een sportactiviteit. Richting geven, regels volgen en beslissingen accepteren is een onderdeel van competitieve sporten. Spelers worden zelfs op de vingers getikt voor slecht gedrag.

6. Beheers de emoties:

Als kinderen opgroeien, willen we dat ze hun emoties beheersen, vooral de negatieve. Sportactiviteiten kunnen de emoties van de kinderen op een productieve manier kanaliseren. Een goede coach begrijpt ook dat stress en negatieve emoties de prestaties schaden. Dus zal hij proberen hetzelfde op te nemen bij de leerlingen om hen te helpen een breed scala aan levensuitdagingen aan te pakken.

7. Kinderen zullen minder geneigd zijn zich over te geven aan antisociale activiteiten:

Kinderen die aan sport doen, houden veel minder van roken of drugs gebruiken. Ze beseffen welk effect deze destructieve dingen kunnen hebben op hun lichaam en algehele prestaties.

8. verlicht stress en vermindert depressie:

Sport en fysieke activiteiten zijn een geweldige manier om depressie te verminderen en stress te verlichten. Zelfs als jouw kind gestrest is, kan hij zijn teamgenoten bellen, naar de sportschool gaan en het uitspelen.

9. Sport is leuk:

Ten slotte en vooral, is sport leuk. Het geeft jouw kind een groep mensen met dezelfde interesses en doelen. Met hen rondhangen, zal je kind motiveren om het beter te doen. Sommige kinderen kunnen zelfs levenslang maatjes worden.

12 leuke sporten voor kinderen die ze graag zullen doen!

De voordelen van sport zijn hetzelfde!

Of je kind nu uitblinkt in sport of niet. Alhoewel het geweldig zou zijn als jouw kind de sport blijft spelen als hij ouder is.

Dus hier praten we over een paar beste sporten voor kinderen en de voordelen ervan.

12 leuke sporten voor Kinderen:

Niet alle sporten zijn gelijk voor kinderen. Je moet rekening houden met de leeftijd, vaardigheden, lengte en vooral zijn interesses van jouw kind. Als basketbal de voorkeur van jouw kind heeft, zal hij zelfs met de meest getalenteerde en enthousiaste voetbalcoach niet gelukkig zijn. 

En het kiezen van de perfecte sport kan een enorm verschil maken in het verbeteren van de stemming, focus en zelfvertrouwen. Hier zijn tien beste sporten voor kinderen.

1. Voetbal:

Voetbal helpt kinderen om te leren balanceren. Jongleren met de bal, terwijl je de teamgenoten vindt, zal de handvaardigheid van de voet verbeteren.

Keeper of keepster, Ouderschap heeft natuurlijk zijn uitdagingen. Het ouderschap van een voetballer voegt een ander niveau van uitdagingen toe om te onderhandelen. Een doelverdediger opvoeden – dat is een heel nieuw niveau of uitdagingen voor ouderschap.

Sommige clubs zijn voldoende georganiseerd om een ​​fulltime keeperstrainer bij de club te hebben die de keepers regelmatig traint.

[Tip: benodigdheden voor een doelverdediger/doelverdedigster]

Constant hardlopen zal hun cardiovasculaire gezondheid en uithoudingsvermogen ten goede komen. Maar voetbal is niet helemaal veilig. 

Twee soorten letsels komen wat vaker voor: verrekkingen, die vaak in het begin van een wedstrijd voorkomen door onvoldoende opwarming, en verzwikkingen van de enkel of de knie. Als het kind hard valt, kan dit leiden tot hersenschudding en zelfs hersenletsel. 

[Tip: voetbal benodigdheden]

2. Zwemmen:

Is jouw kind sterk genoeg om hoogtevrees en water aan te pakken? Dan kun je hem inschrijven voor zwemlessen. Zwemmers krijgen één-op-één les van coaches terwijl ze genieten van de sociale voordelen van het deel uitmaken van een team. 

Jouw kind kan zich concentreren op ontwikkeling door zijn zwemvermogen te verbeteren zonder enige vergelijking met iemand anders in het team. Dit is een van de leuke sporten voor kinderen die hen fysiek actief en vermaakt zullen houden.

Zwemmen stimuleert de zintuigen van jonge kinderen en zou de ontwikkeling van de hersenen en emoties verbeteren. 

Als baby’s mobiliteitsfuncties ontwikkelen en de ademhaling dieper wordt, worden ze aangemoedigd om geluid te maken. Dit verbetert de communicatie, helpt bij de taal- en spraakontwikkeling. 

Zwemmen ondersteunt ook de verbinding tussen geest en lichaam van een kind, omdat meerdere studies hebben aangetoond dat tijdens het sporten de geest van een kind wordt gestimuleerd, waardoor verdere hersenontwikkeling en intelligentie worden bevorderd.

[Tips: voor de zwemsport]

3. Paard rijden:

De beste leeftijd om te beginnen met paardrijden voor kinderen is 5-6 jaar, omdat de belangrijkste vereiste van de ponyclub voor de opvang van een kind de mogelijkheid is om de stijgbeugels met zijn voet te bereiken. Gemiddeld valt het op de leeftijd van 5-6 jaar.

Een gerichte training om paard te rijden wordt aanbevolen om te beginnen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Het gaat over inschrijving in speciale secties.Op deze leeftijd beginnen de kinderen zich al verantwoordelijk te gedragen en beseffen ze hoe belangrijk het is om met zo’n dier als een paard te communiceren.

Onder toezicht van volwassenen kunnen kleine kinderen op een paard zitten en het zadel en de manen stevig vasthouden.

Tegelijkertijd mag een volwassene de controle over de paarden niet uit de hand laten lopen.

4. Rugby:

Jonge kinderen kennis laten maken met rugby en hun vaardigheden ontwikkelen, kan een zeer bevredigende ervaring zijn voor elke ouder. Het maken van de juiste leeromgeving is belangrijk om ervoor te zorgen dat elk kind de beste kans krijgt om zijn volle potentieel te bereiken in een veilige omgeving. 

Jonge spelers zijn de toekomstige bewakers van het spel en zullen de volgende generatie spelers, fans, officials en vrijwilligers zijn die de tradities van het spel levend houden.

Rugby is een van de teamsporten voor kinderen, waar ze leren dat ze niet alleen kunnen winnen. En de duur, intensiteit van de oefeningen leren tijdmanagementvaardigheden. 

Hersenschuddingen en blauwe plekken komen veel voor in deze sport. Geef je kind dus de opdracht en let er scherp op om altijd een helm en bescherming te dragen.

5. Fietsen:

12 leuke sporten voor kinderen die ze graag zullen doen!
Bijvoorbeeld fietsen

Elk kind heeft minstens één keer geprobeerd te fietsen met mama of papa die de achterkant van de stoel vasthoudt. Naast veel plezier is fietsen ook een geweldige vorm van lichaamsbeweging. Laat jouw kind beginnen met een driewieler en vervolgens naar een tweewieler met een trainingswiel. 

Zodra jouw kind het onder de knie heeft, verwijder je de zijwieltjes. vaak willen kinderen tussen de 4 en 5 jaar leren fietsen (zonder de zijwieltjes). Dit kan uiteraard ook eerder of later zijn. Belangrijk is dat jouw kind er niet alleen motorisch, maar ook emotioneel aan toe is. Belangrijk is dat je kind een beetje vertrouwen heeft in zichzelf en oud genoeg is om dit zelf aan te geven.

[Tip: diverse kinderfietsen]

6. Basketbal:

Basketbal is een van de meest populaire sporten onder kinderen en kan een geweldige manier zijn voor uw kinderen om naar buiten te gaan en plezier te hebben, basketbal kan zowel binnen als buiten.

In termen van hoe toegankelijk het is om te spelen, kunnen kinderen leren samenwerken, ongeacht hun leeftijd, ervaring, kracht en vaardigheid! 

De sport is gemakkelijk te organiseren, omdat het afhankelijk is van de minste hoeveelheid uitrusting – een bal en een parkring zijn alles wat je nodig hebt. 

Basisbewegingen zoals snelle passes en dribbelen verbeteren de hand-oogcoördinatie van jouw kind. Basketbal is ook de minst gevaarlijke van alle sporten. Het ergste dat kan gebeuren, is af en toe een oogprik en hamstring blessures.

De sport basketbal is geweldig voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en teamwork, evenals leiderschapsvaardigheden bij het spelen in een team.

Een veilige sport om te spelen, zonder tackles. Alhoewel er – natuurlijk – het risico op blessures is, zoals bij elke sport, is dat gering bij basketbal doordat het geen contactsport is. Zelfs de kleintjes kunnen het proberen.

7. Inline skaten:

Inline skaten is tegenwoordig een zeer populaire activiteit bij kinderen. Kinderen kunnen op de leeftijd van 4 of 5 jaar beginnen met inline skaten. Neem je kind mee voor een bijles bij een professional en zorg ervoor dat hij alle uitrusting draagt, waaronder kniebeschermers, elleboogbeschermers en polsbeschermers. 

Wees niet bang bij de gedachte dat jouw kind op het beton valt. De trainer – eigenaar treft verschillende veiligheidsmaatregelen om de kinderen veilig te houden, terwijl ze rondrijden op sskat.

8. Honkbal:

Veel kleine jongens en meisjes groeien op en dromen ervan honkbalspelers te zijn. Dus als uw kind hetzelfde wil zijn, waarom laat u hem dan niet vroeg beginnen? Kinderen vanaf zes jaar kunnen honkbal leren. In feite nemen meer dan 3 miljoen kinderen van 5 en 18 jaar deel aan de Little League Baseball-organisatie.

Leuke sporten voor kinderen die ze graag zullen doen!

Honkbal verbetert de hand-oogcoördinatie, fysieke kracht en balans bij kinderen. 

Het helpt hem ook om te leren over teamwork, discipline, leiderschap en burgerschap. En het is vrij onschadelijk, met typische verwondingen zoals verrekte hamstring en elleboogblessures. Dit is een van de geweldige sporten voor kinderen om te spelen.

Honkbal verbetert de hand-oogcoördinatie, fysieke kracht en balans bij kinderen. Het helpt hem ook om te leren over teamwork, discipline, leiderschap en burgerschap. En het is vrij onschadelijk, met typische verwondingen zoals verrekte hamstring en elleboogblessures. Dit is een van de geweldige sporten voor kinderen om te spelen.

9. Hockey:

Hockey is een goede sport voor kinderen om uithoudingsvermogen, beenkracht en behendigheid te verkrijgen door een snel bewegende puck met de stick te besturen. Kinderen zullen leren om met 10 mijl per uur over de ijsbaan te rennen terwijl ze zichzelf onderweg tegen elkaar aan gooien. De vechtcultuur is verzacht maar is niet verdwenen. Een goede uitrusting is dus een must. Het houdt uw kind mogelijk niet 100% blessurevrij, maar maakt wel een verschil.

[Tips: Hockey kleding en accessoires]

10. Golf:

Golf is veel leuker dan het lijkt op zwakke Vaderdagkaarten. Je kind kan blijven spelen, zelfs als hij een volwassene wordt, als ouder-kindactiviteit. 5 tot 8 is een goed moment om golf te leren. Als uw kind oprecht nieuwsgierig is naar golf, dan kunt u samen met hem een ​​driving range bezoeken, zodat hij onder een beetje druk en tegen lage kosten kan genieten van golf. Het zal uw kind ook helpen om gefocust en onafhankelijk te worden.

11. Handbal

Wanneer kinderen een spelletje handbal spelen ontwikkelen ze een betere hand-oog coördinatie en concentratie. Wat ook voordelen heeft in de klas, onder andere om de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen te verbeteren.

Net als bij elk ander balspel, helpt handbal spelen kinderen bij het ontwikkelen van proprioceptie. Dat is het vermogen van het lichaam om beweging te voelen via zijn gewrichten en gewrichtspositie. Met andere woorden, het stelt jouw kinderen in staat te weten waar hun ledematen in de ruimte zijn zonder te hoeven kijken. Dit is belangrijk voor alledaagse bewegingen en controle over hun lichaam te hebben.

Handbal spelen verhoogt de flexibiliteit en behendigheid van kinderen. Kinderen buigen, draaien, draaien en strekken voortdurend tijdens het spelen, wat een flexibel lichaam oplevert. Een grotere flexibiliteit leidt tot meer zelfvertrouwen, een verbeterde houding en ook minder stress.

Het is duidelijker dat handbal een van de leuke snelle sporten is voor kinderen, wat veel rennen betekent. Dit meebewegen met het draaien en ‘dichtslaan’ betekent dat talloze spieren een krachtige training krijgen die de kracht en cardiovasculaire gezondheid van je kind verbetert.

Zoals bij elk spel in zijn soort, helpt handbal kinderen zelfregulatie te leren met de regels en het vertrouwen op competitief en coöperatief spel. Goed aangeleerde zelfregulatie betekent dat jouw kinderen hun acties en emoties beter zullen kunnen beheersen

Als kinderen genieten van een potje handbal, leren ze ook samenwerken met anderen. Ze leren effectief te communiceren, compromissen te sluiten en fair play te waarderen. En laten we niet vergeten dat sportiviteit vandaag op het schoolplein zich morgen als volwassene zal openbaren als integer.

[Tip: Handbal accessoires]

12. Tennis

Tennis is een geweldige manier voor kinderen om samen te komen, de sport te verkennen en doelen te bereiken.

Vertrouwen en competentie worden verkregen door te oefenen met het tennisracket. Tennissen verbetert de behendigheid, het evenwicht en de reflexsnelheid, evenals de oog-handcoördinatie en de algemene conditie (kracht en uithoudingsvermogen). 

Tennis leert concentratie, discipline, tactisch denken, omgaan en communiceren met anderen, en hebben plezier! 

Dit helpt bij het opgroeien van een allrounder!

Kinderen kunnen een echt gevoel van prestatie opdoen door te leren hoe ze op de juiste manier een tennisbal kunnen slaan en deelnemen aan het spelen van een tennisspel.

Het is de droom van elke ouder om een ​​activiteit of twee te vinden waar ze echt een band met hun kinderen kunnen krijgen.

Tenniskleding voor kind en ouder is er in vele modieuze varianten. Tennisshorts t-shirts, jassen en  broeken voor jongens of de  tanktops, de  rokken en de  tennisjurkjes voor meisjes zullen zich kunnen aanpassen aan al hun tennissessies. Outfits die zijn ontworpen voor hun  trainingen, maar ook meer geschikte en technische kleding voor uw  tenniswedstrijden.

En voor ouders die graag tennissen:

Wat is een betere manier om uw eigen liefde voor het spel te versterken dan door het ook bij jouw zoon of dochter te introduceren? Het is een van de leuke sporten voor kinderen en echt een geschenk wat je ze kunt blijven geven, omdat ze de sport letterlijk de rest van hun leven kunnen spelen.

[Tips: Tennis kleding & accessories]

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *