LOADING

Hoe jonge kinderen enthousiast kunnen worden over buitenspel en buitenspelen!

Hoe jonge kinderen enthousiast kunnen worden over buitenspel en buitenspelen!

by SLANKZIJN oktober 20, 2020
Buiten spelen
Waar denk je aan als je terug denkt aan buiten spelen? Buitenspel en buitenspelen voor jonge kinderen

Waar denk je aan als je terug denkt aan buiten spelen? 

Herinner je je de vreugde en opwinding die je voelde toen je tijdens de pauze de speeltuin verkende? Herinner je je liefdevol de keren dat je nieuwe vrienden ontmoette en een band met familie had door het buitenspel?


Buiten spelen bevordert niet alleen geweldige herinneringen zoals deze, maar buiten spelen is ook essentieel voor een goede ontwikkeling van het kind.

Het belang van buitenspelen en de natuur in elk aspect van de ontwikkeling van kinderen te cruciaal is om over het hoofd te zien. 

Buitenspelen helpt jonge kinderen actief te blijven, emoties en opgekropte energie los te laten, balans en fijne motoriek te ontwikkelen, cognitieve en sociale vaardigheden te stimuleren en nog veel meer. 

Maar voordat de kleintjes van al deze fantastische voordelen kunnen genieten, moet u ze eerst enthousiast maken om naar buiten te gaan.

Lichamelijk gezondere slankere kinderen.

Nergens is beter dan buitenshuis rennen, springen, ballen gooien, vangen, trekken, tillen en dragen van voorwerpen. Al deze acties vereisen motorische vaardigheden die verbeteren met oefenen. 

Buiten spelende kinderen krijgen aerobe oefeningen en doen vaardigheden op, zoals het duwen en trekken van buitenspeeltoestellen. 

Diverse studies tonen aan dat kinderen buiten meer calorieën verbranden!

Buitenspelen helpt dus om overgewicht te voorkomen en botten en spieren te versterken. Spelen in de zon bouwt vitamine D op in het lichaam, wat zorgt voor sterkere botten en minder kans op chronische ziekten. 

Tips om jonge kinderen enthousiast te maken over buitenspel en buitenspelen!

Volg deze onderstaande acht tips om een ​​kind aan te moedigen om buiten te spelen! Je zult snel op weg zijn om spannende buitenavonturen te beleven met je peuters en jonge kinderen.

Opgewekt en enthousiast buitenspelen met de kinderen!

Blijf opgewekt en enthousiast

Je hoeft geen fitnessgoeroe of outdoorliefhebber te zijn om jonge kinderen te interesseren voor buitenspelen, maar je moet wel een beetje pit tonen. 

Als je opgewonden lijkt om tijd door te brengen met buitenactiviteiten, zal je enthousiasme aanstekelijk zijn en de kleintjes. Het zal de kinderen meer opgewonden maken om ook buiten te zijn.

Geef het goede voorbeeld en kanaliseer je innerlijke kind tijdens het spelen! Hiermee zul je jouw kinderen aanmoedigen met een gevoel van verwondering en opwinding. Wijs op alles alsof het de eerste keer is dat je het hebt gezien! Wees niet bang om wat extra pit aan je stem te geven terwijl je buitenactiviteiten leidt.

Plan buiten activiteiten die actie garanderen

Gelukkig bieden tal van activiteiten, zoals vliegeren of spelen in een speeltuin, kinderen de kans om in beweging te komen. Deze activiteiten zorgen er per direct voor dat ze van het buitenleven genieten.

Het is niet moeilijk een kind buiten te laten spelen!

Peuters houden van bewegen, dus een zittende activiteit met weinig actie zal hun interesse waarschijnlijk niet te lang vasthouden.

U kunt zelfs een eenvoudige tuin of sportveld omtoveren tot een magisch buitenavontuur. Neem verkleedkleren mee naar buiten voor een modeshow in de achtertuin of ga op speurtocht in de omgeving. Hoe creatiever en gevarieerder uw activiteiten zijn, hoe meer kinderen er naar buiten willen en ervan willen genieten.

Moedig gezinstijd aan

De gezinnen van tegenwoordig hebben het drukker dan ooit, maar tijd met het gezin is veel te waardevol om te missen. 

Deskundigen zijn het erover eens dat gezinservaringen van goede kwaliteit positief gedrag en een gezonde levensstijl bij kinderen stimuleren en tot zinvolle herinneringen kunnen leiden.

Moedig jouw gezin aan om zoveel mogelijk samen op pad te gaan in het weekend of een ander vast schema. Maak een lijst met activiteiten die u kunt doen om hun uitstapjes leuk en gedenkwaardig te maken.

Moedig vrij spelen aan

Hoewel vooraf geplande activiteiten een geweldige manier zijn om kinderen bezig te houden, zijn en blijven het kinderen. Jonge kinderen hebben een korte aandachtsspanne en bedenken onderweg vaak hun eigen kleine avonturen. 

Ontmoedig dit ongestructureerde plezier niet! Begeleid  vrij spel is essentieel  om de creativiteit, communicatie, cognitieve en mobiliteitsvaardigheden van kinderen te stimuleren.

Moedig de kinderen aan buiten te spelen!

Moedig de kinderen aan buiten te spelen!

Het beste wat je kunt doen om vrij spel aan te moedigen, is kinderen ongestoord te laten – hoewel onder toezicht.

Laat ze lekker spelen op de speelplaats alleen of met hun andere kleine vrienden.

Bouw vriendschappen op

Kinderen inspireren elkaar van nature, en kinderen zullen waarschijnlijk meer tijd buiten willen doorbrengen als ze leeftijdsgenoten hebben om er van te genieten. 

Moedig kinderen aan om samen te spelen door middel van gestructureerde groepsactiviteiten in de buitenlucht. Dit bevorderd een gezond evenwicht tussen tijd alleen en samen spelen.

De vreugde en het zelfvertrouwen die kinderen krijgen door de wereld te verkennen, met andere kinderen van hun leeftijd is de moeite waard. Hoewel het misschien wat extra moeite kost om grotere groepen kinderen te plannen en toezicht te houden,

Geef les, maar spreek niet

Het buitenleven biedt zoveel geweldige lesmomenten, maar jonge kinderen kunnen snel stoppen als je deze momenten in lezingen verandert. Oefen de kunst van ‘laten zien, niet vertellen’ – kinderen kunnen veel leren over gedrags- en buitenvaardigheden door alleen maar naar je te kijken. Zelfs als je niet weet dat ze kijken.

Moedig jongeren aan om te leren zonder les te geven door vragen te stellen als ‘Wat denk je?’ en proberen op ooghoogte te blijven als je met ze praat. Hierdoor lijkt het minder alsof u bevelen geeft en helpt het u kinderen bij uw activiteiten te betrekken.

Beperk de toegang tot elektronica

Kinderen jonger dan vijf jaar hebben een aangeboren neiging om te bewegen zolang ze niet worden afgeleid door hun apparaten. 

Tv, online games en andere elektronica zijn misschien oké met mate. Maar als kinderen gewend zijn om de hele dag naar een scherm te staren, zou het moeilijk zijn om het van ze weg te wrikken om naar buiten te gaan!

Probeer schermtijd te vermijden tijdens buitenspelen. Maak bijvoorbeeld een schema dat de kleintjes een bepaalde hoeveelheid schermtijd geeft voor elk uur dat buiten wordt doorgebracht. Zonder de afleiding van hun apparaten zullen kinderen veel eerder in beweging komen.

Neem babystapjes

Kinderen zullen in één dag geen buitenexperts zijn, en dat is oké! Neem de tijd en moedig kinderen geduldig aan om buiten te willen zijn door klein te beginnen. Begin met een wandeling in het park of een uitstapje naar een plaatselijke speeltuin. Werk je vervolgens op naar grotere buitenavonturen met peuters en jonge kinderen terwijl ze het buitenleven verkennen.

Speeltoestellen voor jonge kinderen!

Speeltoestellen die speciaal zijn ontworpen voor de vroege kinderjaren, zijn een geweldige manier om jonge kinderen actief te maken. Helaas is het een behoefte die vaak niet wordt vervuld.

Hier wat tips:

trampolines : Hier vindt je alle soorten trampolines en vele trampoline accessoires zoals veiligheidsnetten, randen en hoezen. Maar ook buitenspeelgoed is er te vinden, zoals speelhuisjes, glijbanen, zwembaden en schommels.

Zwembaden : hier vindt je alle soorten opblaasbare zwembaden en vele zwembad accessoires. Zoals onderhoudsproducten, afdekzeilen en speelgoed voor in het zwembad.

Speelgoed : allerlei soorten speelgoed voor verschillende leeftijdscategorieën, een groot assortiment aan speelgoed voor jong en oud! Of het nu gaat om babyspeelgoed voor jouw baby of peuter. Om buitenspeelgoed als speelhuisjes en glijbanen of om sport speelgoed als tafeltennistafels, voetbaltafels en meer.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *