LOADING

Gezond gewichtsverlies bevorderd je algemeen welzijn!

Gezond gewichtsverlies bevorderd je algemeen welzijn!

by SLANKZIJN juni 26, 2020
Gezond gewichtverlies
Gezond gewichtverlies

Hoe Gezond, gewichtsverliezen?

Gezond gewichtsverlies, over medicijnen, gezondheid of fitness, verwijst naar een vermindering van het totale lichaamsgewicht.

Gezond gewichtsverlies door:

Een gemiddeld verlies van vocht, lichaamsvet (vetweefsel) of vetvrije massa (dat betekent, afzettingen van bot mineralen, spieren), pezen en andere bindweefsels).

Gewichtsverlies kan onbedoeld optreden als gevolg van ondervoeding of een onderliggende ziekte of een bewuste poging om je conditie te verbeteren.

Gewichtsverlies dat niet wordt veroorzaakt door verminderde calorie-inname of lichaamsbeweging wordt cachexia genoemd en kan een symptoom zijn van een ernstige medische aandoening.

Hoe gewichtsverlies onze gezondheid beïnvloedt!

Gezond gewichtsverlies brengt vele andere momenten van welzijn met zich mee, zoals een beter zittende broek en de mogelijkheid om in recordtijd te kunnen traplopen op het werk.

Terwijl je kunt zien dat je vooruitgang boekt over gewichtsverlies, vraag ​​jij je misschien af ​​wat er in jouw lichaam gebeurt.
Hier is alles wat er gebeurt tijdens het proces en de nodige lessen die je onderweg kunt leren.

Hieronder uitgelegd:

Slechts een extra 5 kilo voegt 20 kilo druk toe aan de knieën en andere gewrichten van het onderlichaam, hierdoor kunnen ze veel sneller slijten.

Overtollig vet kan ook ontstekingen veroorzaken wanneer chemicaliën in jouw lichaam na verloop van tijd weefsels, inclusief botten, beschadigen. Een beetje afvallen kan deze effecten verlichten.

Als je het weghoudt, heb je veel minder kans op artritis op latere leeftijd.

Ongemak van hoge bloeddruk!

Het extra lichaamsgewicht versterkt de bloeddruk tegen de wanden van de bloedvaten. Hierdoor wordt ook je hart minder flexibel.

Je kunt de stress met ongeveer 5 punten verminderen door 5% van dat aantal op de schaal te verminderen.

Gebruik minder zout en eet veel groenten, fruit en beperkt zuivelproducten voor gezond gewichtsverlies

Hiermee kun je het verder verminderen.

Stop slaapapneu!

Mensen met overgewicht krijgen extra weefsel achter in de keel. Wanneer jouw lichaam ontspant, terwijl je slaapt, kan dat weefsel naar beneden zakken en jouw luchtwegen blokkeren.

Het zorgt ervoor dat je de hele nacht niet meer goed ademt. Wat allerlei gezondheidsproblemen bevordert, vooral jouw hart.

Gezond gewichtsverlies kan ook helpen bij slaapapneu, soms genoeg om te stoppen met het gebruik van de apparaten voor de nasale ademhaling.

Omgekeerde insuline resistentie.

Lichaamsvet, vooral in de buikstreek, geeft chemicaliën af die ervoor zorgen dat het lichaam niet meer reageert op de effecten van insuline. Dit hormoon zorgt voor een gezonde bloedsuikerspiegel.

Alhoewel de alvleesklier harder werkt om meer insuline aan te maken, kan de bloedsuikerspiegel te hoog worden. Een klein beetje gewichtsverlies kan dit effect helpen omkeren

Lagere triglyceriden – Dit zijn deeltjes in jouw lichaam die vet vervoeren voor opslag en energie. Hoge niveaus (meer dan 200 mg / dl) geven aan dat je meer kans hebt op een hartaanval of beroerte.

Het is mogelijk om een ​​gezond niveau (ongeveer 150 mg / dl) te benaderen als je afvalt.

Diabetes type 2 neemt af!

Diabetes Type 2 bij overgewicht

Wanneer je meer kans hebt op een aandoening!

Gewichtsverlies is een van de twee manieren om dit te voorkomen of uit te stellen.

De andere is matige lichaamsbeweging: zo’n 30 minuten, vijf dagen per week.

8-12 kilo verlies al het voordeel!

Als je 160 kilo weegt, zul bij 8-12 kilo verlies al het voordeel verkrijgen. Als je diabetes hebt, kan afvallen je helpen minder medicijnen te nemen, de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de kans te verkleinen dat de aandoening andere gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Effect van overgewicht

Overgewicht hebben kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals:

 • Type 2 diabetes
 • Hypertensie
 • Hartziekte en beroerte
 • Bepaalde soorten kanker
 • Slaapapneu
 • Artrose
 • Leververvetting
 • Nierziekte

Zwangerschapsproblemen, zoals hoge bloedsuikerspiegels tijdens de zwangerschap, hypertensie en een verhoogd risico op een keizersnede

Simpele tips om af te vallen!

Gewichtsverlies keert terug naar het concept van calorieën aan de binnenkant, calorieën aan de buitenkant:

Eet minder dan je verbrandt, en je zult afvallen. En alhoewel het mogelijk is om snel af te vallen met een koolhydraatarm dieet, zou ik dit zeker niet aanbevelen.

Het dieet zelf zal je ertoe brengen te denken dat deze stijl van eten werkt, wanneer je kunt compenseren wat je bent kwijtgeraakt zodra je weer koolhydraten eet.

Dit kan ongelooflijk ontmoedigend lijken als je resultaten wilt die langer dan een week aanhouden.

Eet altijd meer groenten!

Zo simpel is het dat beloof ik! Als je van plan bent een overwegend vegetarische maaltijd te bereiden (minstens 50% van alles wat je eet), ben je op de goede weg om jouw gezondheid en gewichtsverlies te verbeteren.

Maak een beter ontbijt.

Alle maaltijden zijn belangrijk, maar het ontbijt helpt je om je dag goed te beginnen. Het beste en meest overvloedige ontbijt vult het, bevredigt het en voorkomt later hunkeren naar.

Drink meer koffie.

Begin de dag met een kopje koffie. Cafeïne is een natuurlijk diureticum en een goede bron van antioxidanten die cellen helpen beschermen tegen schade.

Gewichten heffen voor gezond afvallen

Koop een set gewichten vanaf 5 kilo!


Het is een unieke investering waar je nooit spijt van zult krijgen.

Dit is waarom:

Krachttraining ontwikkelt mager spierweefsel.

Hierdoor verbrand je meer calorieën op het werk of in rust. 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Er zijn enorm veel oefeningen die je kunt doen met een klein setje, van eenvoudig tot wat moeilijker.

Hoe meer droge spieren je hebt, hoe sneller je afvalt!

Hoe begin je met krachttraining?

Probeer wat push-ups of squats of lunges. Gebruik je losse gewichten om direct pure biceps of triceps curls thuis of op kantoor uit te voeren.

Voer deze oefeningen drie of vier keer per week uit en je zult snel een snelle verbetering zien.

Ga wandelen!

Begrijp me niet verkeerd; training op elk moment is juist. Maar activiteit in de avond kan bijzonder nuttig zijn, omdat het metabolisme van veel mensen aan het eind van de dag vertraagt.

Dertig minuten aerobe training voor het avondeten verhoogt jouw stofwisseling en kun je nog twee tot drie uur hoog houden, zelfs nadat je bent gestopt met bewegen.

Het helpt je ook te ontspannen na de maaltijd, zodat je niet in de verleiding komt van door stress veroorzaakte overeten, die calorieën kan ophopen.

Eet mineraalrijk voedsel.

Kalium, magnesium en calcium kunnen dienen als tegenwicht tegen natrium. Sommige kaliumrijke voedingsmiddelen die je kunt uitproberen zijn groene bladgroenten, de meeste “oranje” vruchten (sinaasappels, zoete aardappelen, wortels, meloen), bananen, tomaten en kruisbloemige groenten, vooral bloemkool.

Vetarme zuivelproducten kunnen naast noten en zaden ook een vol gevoel een boost geven. Ze zijn ook gekoppeld aan verschillende aanvullende gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van de bloeddruk, het beheersen van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van het risico op chronische ziekten in het algemeen

Dieet om af te vallen!

Een van de ideale manieren om af te vallen, is door jouw dieet aan te passen.

Sommige diëten zijn bedoeld om de eetlust te verminderen om de voedselinname te verminderen, terwijl andere suggereren de inname van calorieën, koolhydraten of vetten te beperken.

Bovendien bied het je veel gezondheidsvoordelen die verder gaan dan gewichtsverlies.

Dit zijn enkele van de beste dieetprogramma’s om je te helpen gewicht te verliezen en jouw algehele gezondheid te bevorderen.

Plantaardige diëten

Plantaardige diëten kunnen je helpen om af te vallen. Vegetarisme is de meest populaire versie en beperkt dierlijke producten om gezondheids-, ethische en ecologische redenen.

Er zijn echter ook meer flexibele plantaardige diëten, zoals het flex dieet, een plantaardig dieet waarmee je met mate dierlijke producten kunt eten.

Zo zijn er verschillende soorten vegetariërs, maar de meeste gaan over de eliminatie van vlees, kip en vis. Sommige vegetariërs vermijden mogelijk ook eieren en zuivelproducten.

Koolhydraatarme diëten

Koolhydraatarme diëten behoren tot de meest populaire diëten voor gewichtsverlies. Voorbeelden zijn het Atkins-dieet, het keto-dieet (keto) en het koolhydraatarme, vetrijke dieet (LCHF).

Sommige soorten verminderen de koolhydraten dramatischer dan andere. Zo beperken koolhydraatarme diëten, zoals het keto-dieet.

Deze macronutriënt tot minder dan 10% van de totale calorieën, vergeleken met 30% of minder voor andere typen.

Het paleo dieet!

Het paleodieet stelt voor om hetzelfde voedsel te eten dat de voorouders van jouw, de jager-verzamelaar aten.

Het is gebaseerd op de theorie dat moderne ziekten verband houden met het westerse dieet.

Omdat voorstanders vinden dat het menselijk lichaam niet is geëvolueerd om peulvruchten, granen en zuivelproducten te verwerken.

Hoe het werkt!

Het paleodieet ondersteunt de consumptie van hele voedingsmiddelen, fruit, groenten, mager vlees, noten en zaden.

Beperk jouw gebruik van bewerkte voedingsmiddelen, granen, suiker en zuivelproducten, alhoewel sommige minder beperkende versies sommige zuivelproducten zoals kaas toestaan.

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat het paleodieet je kan helpen gezond gewichtsverlies te stimuleren en schadelijk buikvet te verminderen.

In een onderzoek van 3 weken verloren 14 gezonde volwassenen die een paleodieet volgden bijvoorbeeld 2,5 kilo en verminderde de tailleomtrek, een indicator van buikvet, met gemiddeld 1,5 centimeter.

Vetarme diëten

Net als koolhydraatarme diëten zijn vetarme diëten al tientallen jaren populair.

Over het algemeen houdt een vetarm dieet in dat de vetinname wordt beperkt tot 30% van de dagelijkse calorieën. Sommige zeer vetarme diëten zijn bedoeld om de vetinname te beperken tot minder dan 10% calorieën.

Hoe het werkt!

Het beperken de vetinname, omdat vetten ongeveer het dubbele van de calorieën per gram opleveren, vergeleken met de andere twee macronutriënten: eiwitten en koolhydraten.

Ze bevatten minder dan 10% calorieën uit vet, met ongeveer 80% calorieën uit koolhydraten en 10% uit eiwitten.

Vetarme diëten zijn voornamelijk plantaardig en beperken vlees en dierlijke producten.

Andere voordelen: Vetarme diëten zijn geassocieerd met een lager risico op hartaandoeningen en beroertes. Ze kunnen ook ontstekingen verminderen en diabetesmarkeringen verbeteren.

Het mediterrane dieet.

Alhoewel ontworpen om het risico op hartaandoeningen te verminderen, geven talrijke onderzoeken aan dat het ook kan helpen bij het afvallen.

Hoe het werkt: Het mediterrane dieet raadt aan om veel fruit, groenten, noten, zaden, peulvruchten, knollen, volle granen, vis, schaaldieren en extra vergine olijfolie te eten.

Voedsel zoals eieren, zuivel, gevogelte moet met mate worden gegeten. Ondertussen is rood vlees beperkt. Bovendien beperkt het mediterrane dieet geraffineerde granen, transvetten, geraffineerde oliën, vleeswaren, toegevoegde suiker en andere sterk bewerkte voedingsmiddelen.

Oefeningen om je te helpen vet te verliezen!

Oefeningen voor gewichtverlies

Oefening is in verband gebracht met vele andere voordelen!

Zoals een beter humeur, sterkere botten en een lager risico op veel chronische aandoeningen.

Hieronder staan ​​enkele oefeningen om af te vallen.

wandelen

Lopen is een van de beste oefeningen om af te vallen, en niet zonder reden. Het is een comfortabele en gemakkelijke manier voor beginners om fysieke activiteiten te beginnen zonder zich overweldigd te voelen of uitrusting te moeten kopen.

Bovendien is het een oefening met weinig impact, wat betekent dat het je gewrichten niet belast.

Joggen of hardlopen

Joggen en hardlopen helpen je om af te vallen. Alhoewel ze er hetzelfde uitzien, is het diepgaande verschil dat een hardlooptempo in het algemeen tussen 4 en 6 mph (6,4-9,7 km / h) is, terwijl een werksnelheid hoger is dan zes mph (9,7 km / h).

Als je hardlopen of joggen buitenshuis lastig vindt voor jouw gewrichten, probeer dan op zachtere oppervlakken zoals gras of in het bos op onverharde paden te rennen. Ook hebben veel loopbanden ingebouwde demping, wat het voor de gewrichten gemakkelijker kan maken.

fietsen

Fietsen is een populaire training die je conditie verbetert en je kan helpen om af te vallen. Hoewel fietsen traditioneel buitenshuis wordt beoefend, hebben veel sportscholen en sportscholen stationaire fietsen waarmee je binnenshuis kunt rijden.

De fiets is ideaal voor mensen van alle fitnessniveaus, van beginners tot atleten. Bovendien is het een low-impact, gewichtloze oefening, zodat je jouw gewrichten niet te veel belast.

Krachttraining

Krachttraining is een populaire optie voor mensen die willen afvallen. Ook kan krachttraining je helpen de spiergroei te versterken en te bevorderen.

Door jouw rustmetabolisme (RMR) of het aantal calorieën dat jouw lichaam in rust verbrandt te verhogen.

Bovendien hebben talloze onderzoeken aangetoond dat jouw lichaam vele uren na krachttraining calorieën verbrandt in vergelijking met aerobe oefeningen.

Zwemmen

Zwemmen is een uitstekende manier om af te vallen en fit te worden. Een voordeel van zwemmen is de lage impact, wat betekent dat het gemakkelijker is voor de gewrichten.

Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met gewrichtspijn of letsel.

De juiste mindset hebben om af te vallen!

Het veranderen van je manier van denken over afvallen is de belangrijkste factor bij het afvallen.

We kunnen ons gewicht van buitenaf niet veranderen zonder de juiste resolutie en interne bedoeling te behalen.

En de meeste mensen proberen af ​​te vallen in de slechtst mogelijke stemming: zichzelf willen” repareren “.

Ze gaan op dieet en maken schadelijke plannen, knijpen de hele tijd hun” probleemplekken “vast, noemen zichzelf” dik “en voelen zich uiteindelijk minder dan dat.

Ze zijn geobsedeerd door resultaten, richten zich op snelle oplossingen en verliezen duurzaamheid en zelfs gezondheid uit het oog.

In plaats van zich te concentreren op hoe goed gewichtsverlies kan zijn. Zoals een betere gezondheid, een langer leven, leuker in dagelijkse activiteiten, en de preventie van diabetes en hartaandoeningen.

Deze mensen richten zich op negatieve gedachten.
Uiteindelijk leidt een negatieve mentaliteit tot mislukken.

Ja, het veranderen van jouw houding vergeleken met gewichtsverlies gaat niet alleen over welzijn. Het gaat om de resultaten.

Hoe weet ik of ik overgewicht heb?

Welnu, er zijn verschillende maatregelen, indexen om erachter te komen of een persoon dik of overgewicht heeft.

Deze omvatten

 1. BMI (body mass index)
 2. Taille meting
 3. Taille-heupverhouding
 4. gewicht

Verlies buikvet in vijf eenvoudige stappen!

Buikvet is meer hinderlijk waardoor je kleding strakker zit. Dit type vet, bekend als visceraal vet, is een belangrijke risicofactor voor diabetes type 2, hartaandoeningen en andere aandoeningen.


Veel zorginstellingen gebruiken de body mass index (BMI) om het gewicht te classificeren en het risico op stofwisselingsziekten te voorspellen.

Dit is echter nogal misleidend, omdat mensen met een teveel aan buikvet een hoger risico lopen, zelfs als ze er mager uitzien.

Hoewel het verliezen van vet in de buik een uitdaging kan zijn, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om overtollig buikvet te verminderen.

Hier zijn enkele handige tips om buikvet te verliezen.

 1. Eet veel oplosbare vezels
 2. Vermijd voedingsmiddelen die transvetten bevatten.
 3. Volg een eiwitrijk dieet
 4. Doe aerobe (cardio) oefeningen
 5. Krachttraining uitvoeren (gewichtheffen)

Plan voor gezond gewichtsverlies

Hier is een 3-stappenplan voor gewichtsverlies dat een koolhydraatarm dieet gebruikt en gericht is op:

 • Verminderen van de eetlust!
 • Snel gewichtsverlies veroorzaken!
 • Het verbeteren van jouw metabole gezondheid!
 1. Verminder koolhydraten

Het belangrijkste onderdeel is het verminderen van de consumptie van suikers en zetmeel of koolhydraten.

Wanneer je dat doet, neemt het hongerniveau af en eet je meestal aanzienlijk minder calorieën.

In plaats van koolhydraten te verbranden voor kracht, begint je lichaam nu opgeslagen vet te verbranden voor energie.

Een ander voordeel van het verminderen van koolhydraten is dat het de insulinespiegels verlaagt, waardoor de nieren overtollig natrium en water verwijderen. Dit vermindert zwelling en onnodig watergewicht.

Het is niet ongebruikelijk om in de eerste week van het verminderen van jouw koolhydrateninname tot 4,5 kg, soms meer, te verliezen.

En dit is effectief voor zowel lichaamsvet als watergewicht. Een onderzoek onder gezonde vrouwen met obesitas rapporteerde dat een koolhydraatarm dieet effectiever was dan een vetarm dieet voor gezond gewichtsverlies op korte termijn.

Eetlust verminderen!

Onderzoek wijst uit dat een koolhydraatarm dieet de eetlust kan verminderen, wat ertoe kan leiden dat je minder calorieën eet zonder na te denken of honger te hebben.

Simpel gezegd, het verlagen van koolhydraten kan leiden tot snel en gemakkelijk gewichtsverlies.

Het uitschakelen van suikers en zetmeel of koolhydraten uit de voeding kan de eetlust verminderen, het insulinegehalte verlagen en ervoor zorgen dat je gezond gewicht verliest zonder honger te hebben.

 1. Eet eiwitten, vetten en groenten.

Elk van jouw maaltijden moet eiwitten, een koolhydraatarme en vetarme plantaardige bron bevatten.

Probeer in het algemeen twee of drie maaltijden per dag te eten. Als je ’s middags honger hebt, voeg dan een vierde maaltijd toe.

Door op deze manier jouw maaltijden te bouwen, moet jouw koolhydrateninname worden verlaagd tot ongeveer 20-50 gram per dag.

 1. Til de gewichten driemaal per week op

Gewichtheffen zal veel calorieën verbranden en voorkomen dat jouw metabolisme vertraagt, wat een veelvoorkomende bijwerking is van gewichtsverlies.

Hoe koolhydraatarm dieet te gebruiken voor gezond gewichtsverlies?

Het verminderen van de inname van koolhydraten kan zeer nuttig zijn bij het verliezen van vet, inclusief buikvet.

Diëten met minder dan 60 gram koolhydraten per dag veroorzaken schade aan het buikvet bij mensen met overgewicht, het risico op diabetes type 2 en bij vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS).

Je hoeft geen koolhydraatarm dieet te volgen. Sommige onderzoeken suggereren dat het vervangen van geraffineerde koolhydraten door rauw zetmeel de metabole gezondheid kan verbeteren en buikvet kan verminderen.

Volkorenproducten

Mensen met de hoogste consumptie van volkoren hebben 17% minder kans op een teveel aan buikvet dan degenen die granen eten.

Een hoge consumptie van geraffineerde koolhydraten wordt geassocieerd met overtollig buikvet.

Overweeg de inname van koolhydraten te verminderen of geraffineerde koolhydraten te vervangen door gezonde koolhydraatbronnen.

Doe dit voor een gezond gewichtsverlies. Gezonde koolhydraten zoals volle granen, peulvruchten of groenten.

gevolgtrekking

Overgewicht of vet zijn kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Het transport van overtollig vet heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid.

Zoals hart- en vaatziekten (voornamelijk hartaandoeningen en beroertes), diabetes type 2, musculoskeletale aandoeningen zoals artrose en sommige soorten kanker (endometrium, borst en dikke darm).

Deze aandoeningen kunnen vroegtijdig overlijden en invaliditeit veroorzaken.

Daarom is gezond gewichtsverlies belangrijk voor je algehele welzijn.

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *