LOADING

Corona Lockdown en comfort food

Corona Lockdown en comfort food

by SLANKZIJN mei 11, 2020
Overeten tijdens crisis

Ben je een comfortabele eter, een stress eter of een emotionele eter en eet je nog meer comfort food tijdens de Corona Lockdown?

Zo ja, dan ben je niet de enige!

In vertrouwelijke onderzoeken meldt 45% van de vrouwen en 35% van de mannen dat ze eten als reactie op stress. En nu we thuis vastzitten tijdens de pandemie, zal het comforteten waarschijnlijk omhoogschieten.

Maar in plaats van zich beter te voelen, voelen mensen zich op de lange termijn alleen maar slechter. Dus wat kunnen we eraan doen?

Waarom zijn velen van ons zo vatbaar voor emotioneel eten?

Rene: Omdat ons niet is geleerd hoe we met negatieve emoties moeten omgaan. Ze zijn ongemakkelijk, ze zijn onaangenaam en we willen ze zo snel mogelijk kwijtraken.

Bovendien hebben we een cultuur gecreëerd waarin we geen tijd hebben om te stoppen en te verwerken hoe we ons voelen. De haast, tijdgebrek en stress laat dat niet toe.

Mensen voelen enorme druk om positief te blijven en hoe dan ook door te gaan – en het tast zowel onze fysieke gezondheid als ons mentale welzijn aan.

Corona virus (covid 19) lockdown

De corona-lockdown is eigenlijk een ongelooflijke kans om te leren omgaan met negatieve emoties en te beseffen dat ze ons niet zullen overweldigen als wij dat niet accepteren. We zijn tenslotte niet onze emoties. We zijn in staat om ze te observeren en ze door ons heen te laten gaan.

In sommige gevallen drijven verveling of uitstelgedrag ons tot eten. Ongeacht de oorzaak is de oplossing hetzelfde: zit met het ongemak zonder ertegen te vechten.

Ervaar de drang om te eten zonder ernaar te handelen en je zult ontdekken dat je het kunt verdragen. Wanneer je je realiseert dat je met een gevoel kunt zijn zonder het te hoeven blokkeren, zul je een enorm gevoel van opluchting, vrede en kracht ervaren.

Het missende stukje van de puzzel!

Je bent geboren om uw unieke bijdrage aan de wereld te leveren.

Als jij die energie echter uitput door ongelukkig zijn over je lichaamsgewicht of verward over wat je moet eten, brengt dit je vermogen in gevaar om die unieke bijdrage te leveren.

Het zou toch wel heel erg triest zijn – als de wereld jou zou moeten missen – als degenen die het dichtst bij je staan niet het bruisende jouw mogen ervaren, alleen omdat je jezelf al die tijd inhield.

Of omdat je  gewoon niet die energie of het vertrouwen zou hebben om alles te zijn wat je ooit wilde zijn.

Veel te veel mensen hebben hun vitaliteit, persoonlijkheid en uitstraling gevangen in een te zwaar lichaam, een zware geest of een zwaar hart.

Het is niet zo dat het dragen van minder lichaamsvet een voorwaarde is om volledig te leven; het is dat als je dit leest, je je waarschijnlijk zwaarder voelt dan je wilt voelen, en zwaarder dan dat je comfortabel en zelfverzekerd bent.

Begin met jezelf vrij te maken van al die zware gevoelens en leef!

Veel kracht, sterkte en vooral een goede gezondheid toegewenst voor jou en je geliefden.
Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *