LOADING

Wandelen en afvallen, actief blijven levert je veel gezondheidsvoordeel!

Wandelen en afvallen, actief blijven levert je veel gezondheidsvoordeel!

by SLANKZIJN juli 13, 2020
wandelen levert vele gezondheid voordelen op!

Je kunt vet verbranden en jouw algehele gezondheid verbeteren door te wandelen en afvallen!

wandelen en afvallen
Wandelen en afvallen!

Het bereiken van een reeks dagelijkse stappen en zakelijke wandeluitdagingen hebben de dagelijkse fysieke activiteit verbeterd.

Volwassenen bewegen meer en voelen zich overdag meer aangetrokken tot het maken van een wandeling, en vinden dat fysieke activiteiten in de lunch pauze beter zijn dan niets.

Wandelen en gewichtscontrole

Als je jouw gewicht onder controle wilt houden, kan wandelen een nuttig managementinstrument zijn bij afvallen.

Hier zijn dingen die je moet weten over wandelen om af te vallen!

Controleer voordat je vertrekt het weer: je wilt tenslotte niet midden in jouw wandeling door een storm of fikse regenbui worden overvallen.

Hydrateer: Als je een lange wandeling maakt, raden we je aan ervoor te zorgen dat je gehydrateerd bent. Probeer overdag gehydrateerd te blijven en drink drie kopjes water minstens 30-60 minuten voor de wandeling.

Dit zorgt ervoor dat het uit je systeem komt tijdens de wandeling (en je het toilet niet hoeft te gebruiken). Als je terugkomt van het lopen, drink dan een glas water om je lichaam te dehydrateren.

Vermijd suikerhoudende dranken of elektrolytische dranken; Als je met een matige intensiteit loopt, doet water het prima om het lichaam te dehydrateren.

Voor de lange wandelingen heb je ook wandelrugzakken met een geïntegreerd drinksysteem.

Zorg voor de juiste uitrusting: gooi die oude schoenen weg en kies een goed paar wandelschoenen of sneakers. Dit draagt ​​bij aan de houding tijdens het wandelen en afvallen en kan ook het risico op letsel verminderen.

Als je de juiste schoenen hebt, kan dit jouw tempo verbeteren en langer lopen comfortabeler maken.

Wandelen goed voorgezondheid en afvallen

Afvallen door een dieet en sport zoals wandelen!

Het verminderen van calorieën lijkt gewichtsverlies effectiever te bevorderen dan meer bewegen.

De sleutel tot afvallen is minder calorieën innemen dan je verbrandt. De meeste mensen kunnen de calorie-inname meer verminderen dan meer calorieën verbranden door meer fysieke activiteit zoals wandelen.

Dit noemen we het onderhoudsniveau.

Dit is de reden waarom het verminderen van calorieën door veranderingen in het dieet over het algemeen effectiever is om af te vallen.

Maar door bijvoorbeeld te wandelen, calorieën te verminderen door een dieet te volgen en calorieën te verbranden tijdens het sporten, kunt je het voordeel van afvallen verkrijgen.

Als je gewicht verliest door snel gewicht te verliezen of door jezelf drastisch te beperken tot 400-800 calorieën per dag, is de kans groter dat je snel weer aankomt. Vaak binnen zes maanden na het stoppen met het dieet.

Oefeningen en wandelen kunnen je helpen bij het afvallen!

De stappen die nodig zijn om elke dag af te vallen!

Als we op een gemiddelde werken, kunnen we geschatte aantallen berekenen.

Wandelen met twee en een half  tot drie km in een half uur, kan tot drie calorieën per minuut of 80 calorieën per wandeling van 30 minuten verbranden.

Het gemiddelde wat een mens wandelt in rustig tempo, is ongeveer 5 k/m per uur.

Als je jouw tempo echter verhoogt tot 8 kilometer per uur (7,5 minuten per km), kan jouw calorie-afname meer dan verdubbelen.

Wat betekent meer dan 160 calorieën wandelen van 30 minuten. Door beiden te doen, wandelen en diëten helpen om die reden bij het afvallen.

Jouw goedkeuringsmodel kan variëren, gemaakt door jouw behoeften en kan ook in de loop van de tijd veranderen en zal je ondersteunen bij het afvallen.

Tracker zoals een fitbit bij sporten

Begin met een doel van 10.000 stappen!

Dit is waarom: het voegt voor de meeste mensen ongeveer 8 kilometer per dag toe aan wandelen, waaronder ongeveer 30 minuten dagelijkse lichaamsbeweging.

In overeenstemming met de EU-aanbeveling van minstens 150 minuten matige lichaamsbeweging.

Jouw trainingsmodel kan variëren, gemaakt door jouw behoeften en kan ook in de loop van de tijd veranderen en zal je ondersteunen bij het afvallen.

Je kunt een hulpje bij het lopen gebruiken, bijvoorbeeld de Polar loop armband of een of een andere merk smartwatch. Deze slimme horloges kunnen je helpen om doelstellingen te bereiken.

Het punt is dat 10.000 stappen per dag misschien niet logisch voor je zijn.

Mogelijk moet je meer toevoegen als je een bepaald gewicht wilt verliezen, of juist minder stappen wilt ondernemen als je niet fit bent of herstelt van een blessure.

Hoeveel moet je wandelen voor het afvallen?

Probeer de meeste dagen van de week 30-90 minuten te lopen om af te vallen.

Je kunt op sommige dagen proberen meer te lopen en op andere te rusten. Maar de totale tijd van de week moet minimaal 150 minuten (2,5 uur) zijn.

Je moet snel genoeg lopen om 60 tot 70 procent van jouw maximale hartslag in de trainingszone met matige intensiteit te behalen.

Je moet meer dan normaal ademen en volledige zinnen kunnen uiten, maar je zult niet kunnen zingen.

Het meten van je hartslag, ook wel hartritme of hartfrequentie genoemd.

Je kunt jouw hartfrequentie gebruiken en de trainingszone af te lezen (Training Heart Rate Range, THRR)  van een app op je telefoon, horloge of Fitbit activity trackers om ervoor te zorgen dat je een matige intensiteit traint.

Alhoewel je tijdens jouw wandeling een periode van bijvoorbeeld 10 minuten of langer kunt stoppen en om dan weer verder te gaan. Zal je meer profiteren van vetverbranding bij het afvallen, wanneer je direct na het opwarmen meer dan 30 minuten aan een stuk sneller loopt.

Als je nieuw bent met het dagelijks wandelen of sinds kort begonnen.

Je kunt jouw looptijden en continu verlengen van de wandeltijd. In het begin kun je om de dag een lange wandelingen maken.

Probeer niet meer dan één opeenvolgende dag over te slaan. Consistentie is nuttig voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van de stofwisseling, zodat je sneller zult afvallen.

Evenals voor het ontwikkelen van nieuwe gewoonten!

Probeer op je dagen dat je niet wandelt, krachttrainingsoefeningen te doen.

Wanneer je je moe voelt, neem dan een vrije dag. Maar zorg ervoor dat je de volgende dag weer wandelt.

Als je jouw doel, gewichtsverlies voor het afvallen hebt bereikt en eraan werkt om het te behouden. Kan ik je aanraden om op de meeste dagen van de week 50 tot 60 minuten te besteden aan lichamelijke activiteit zoals wandelen met matige intensiteit.

Probeer dan wel minder calorieën te consumeren dan dat je de hele dag doorbrengt met intensieve training.

Weg met het buikvet!

Voordelen van wandelen als oefening om af te vallen.

Wandelen helpt om talloze gezondheidsvoordelen te bieden aan mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Het kan natuurlijk helpen bij het afvallen, maar zal ook helpen bepaalde ziekten te voorkomen en zelfs het leven te verlengen.

Wandelen is gratis en gemakkelijk aan te passen aan jouw dagelijkse routine!

Het enige wat je hoeft te doen is proberen te wandelen en een paar stevige wandelschoenen. Zo zul je jouw doel, het afvallen behalen.

Calorieën verbranden!

Wandelen helpt je calorieën te verbranden. Door calorieën te verbranden kunt je op gewicht blijven of afvallen.

Het daadwerkelijke calorieverbruik is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder: loopsnelheid en afgelegde afstand.

Terrein (verbrandt meer calorieën wanneer je een heuvel oploopt dan je verbrandt op een vlakke ondergrond).

Wandelen kan gewrichten helpen beschermen, inclusief knieën en heupen.

Dit komt, omdat het helpt bij het smeren van de gewrichten en de spieren versterkt die de gewrichten ondersteunen.

Lopen kan ook mensen met artritis helpen om pijn te verminderen. Elf tot twaalf km per week lopen, kan ook artritis helpen voorkomen en tegelijk helpen met afvallen.

Afvallen door op een loopband te lopen!

Wandelen op de loopband is een geweldige manier om elke dag extra calorieën te verbranden en helpen bij het afvallen.

Probeer nog eens 300 calorieën per dag te verbranden met cardiovasculaire oefeningen zoals een stevige wandeling.

Dit is ongeveer 60 minuten per dag van matig intensieve training en controle van het aantal calorieën dat je eet.

Tips voor gewichtsverlies op de loopband!

Tijdens dit programma daag je je lichaam uit door je training tijdens de week te veranderen met moeilijkere dagen, afgewisseld met meer zorgeloze dagen.

Je kunt dit programma aanpassen aan jouw levensstijl.

Je kunt, wanneer nodig rustdagen toevoegen, maar het is beter om niet meer dan één opeenvolgende rustdag te hebben.

Als je niet veel tijd op de loopband kunt doorbrengen, heb je een paar opties om je calorieverbranding doel te bereiken.

Het is meermalen aangetoond dat meer uitgebreide trainingen met matige intensiteit en kortere, intensieve oefeningen nuttig zijn voor vetverlies!

Het is meermalen aangetoond dat meer uitgebreide trainingen met matige intensiteit en kortere, intensieve oefeningen nuttig zijn voor vetverlies!

Training met hoge intensiteit is efficiënter.

Dus als je geen interval van 60 minuten gebruikt om te oefenen, kunt je een training met hoge intensiteit kiezen voor ongeveer 20-30 minuten.

Of tijd toevoegen aan jouw trainingen met matige intensiteit door te integreren met een of twee extra 15 minuten lopen (binnen of buiten de loopband) de hele dag.

Wandelen en vet verliezen!

Het opslaan van een grote hoeveelheid vet rond het centrale deel, voornamelijk buikvet, is in verband gebracht met een verhoogd risico op diabetes type 2 en hartaandoeningen.

Mannen met een tailleomtrek van meer dan 102 cm en vrouwen met een tailleomtrek van meer dan 88 cm. hebben abdominale obesitas. Dus verstandig om dan te gaan wandelen en afvallen

Wat als een gezondheidsrisico wordt beschouwd!

De meest effectieve manier om buikvet te verminderen, is door deel te nemen aan aerobe oefeningen, zoals regelmatig wandelen.

Bijvoorbeeld zwaarlijvige vrouwen die gemiddeld 16 weken driemaal per week 50 tot 70 minuten wandelen. Verminderden hun middelomtrek met 2,8 cm en 1,5% lichaamsvet.

Mensen met een caloriearm dieet die vijf weken lang vijf keer per week een uur lang lopen, zullen 3,7 cm extra vet kunnen verbranden en 1,3% meer lichaamsvet verliezen dan degenen die alleen het dieet volgen.

Afvallen met massage!

Massagetherapie kan wonderen verrichten voor mensen die proberen af ​​te vallen, maar een massagebehandeling alleen leidt niet tot gewichtsverlies.

Welk type massage is het beste om af te vallen?

Er zijn veel soorten massages: Zweedse massage staat bekend om zijn stress verminderende voordelen.

Diepe weefselmassage is nuttig voor mensen die sporten en vatbaar zijn voor spierpijn.

Shiatsu-massage is een techniek waarbij de therapeut plaatselijke druk gebruikt om verlichting te bieden.

Stappen om gewicht te verliezen!

Veel mensen trainen, omdat ze willen afvallen.

Het goede nieuws is dat als het gaat om afvallen, het makkelijker is om de race te winnen, bijvoorbeeld wandelen samen met een slim eetplan.

Bewegen is namelijk onmisbaar, maar wat je op je bord legt, is nog belangrijker.

Alleen omdat je een hardloper bent, wil nog niet zeggen dat de hemel de limiet is voor calorieën, koolhydraten en happy hour 🙂

Volg deze eenvoudige tips om af te vallen tijdens het hardlopen:

Variatie is de sleutel!

Als je wilt afvallen, moet je voorkomen dat je elke dag dezelfde trainingen doet. Uitsluitend cardio doen in steady-state zal niet de spiermassa ontwikkelen die nodig is om de stofwisseling te activeren. “Een moeiteloze combinatie van hardlopen op sommige dagen, snellere tijd op andere dagen en intervallen op tussenliggende dagen is de manier om spieren op te bouwen en calorieën te verbranden.

Overdrijf niet!

Overmatig intensief trainen staat gelijk aan uitputting en blessures. Sneller rennen zal niet meewerken aan het sterker worden, als je geen pauze neemt. “Vijf dagen per week snelle intervallen doen zal je verbranden en verwonden”,

Meer rennen betekent niet meer eten!

Soms, wanneer mensen beginnen met rennen, hebben ze het gevoel dat ze meer kunnen eten, omdat ze calorieën hebben verloren door hardlopen. Als het doel is om af te vallen, willen we echter dat die extra calorieën een tekort behalen. Waardoor het lichaam de categoriereserves van ons lichaam opneemt ( bijv. Vet). Als je van nature honger krijgt na het hardlopen, probeer dan vlak voor de maaltijd te rennen, zodat je geen extra calorieën eet.

Denk na over het consumeren van koolhydraten!

De meeste hardlopers overschatten het calorieverbruik door te hard te rennen en te consumeren. “Stel dat de gemiddelde hardloper van 150 pond 1.500–2.000 calorieën per dag nodig heeft, 1.500–1.700 als hij probeert een paar kilo af te vallen. En tussen de 300-600 calorieën per run verbruikt in de sessie met een gemiddeld tempo van 30-60 minuten. Als je vervolgens een kom met ontbijtgranen, een broodje voor de lunch en alleen een bord pasta voor het avondeten neemt, je al 750 calorieën meer hebt geconsumeerd dan je op de dag hebt verbruikt. “

Neem minder tijdens Happy Hours!

Elk biertje of glas wijn heeft een gemiddelde van 120-150 calorieën, slechts enkelen kunnen de calorie grenzen al maximaliseren, daarbij toevoegend dat “alcohol wordt opgesplitst in lichaamsvet. Probeer een glas water tussen de drankjes in of verdun wijn met een kleine hoeveelheid mineraalwater. ” Probeer het happy hour te beperken tot één a maximaal twee keer per week, met een maximum van twee drankjes

Optie voor gezond vet!

Ons lichaam heeft voedingsvetten nodig om af te vallen en goed te functioneren. Veel hardlopers gaan tegenwoordig nog steeds overboord met gezonde vetten: het eten van noten, hele avocado’s of zogenaamde gezondere oliën zoals kokos. ‘Elke met olie gevulde centimeter bevat ongeveer 150 calorieën / 15 gram vet’, en kan toenemen als walnoten de ideale snack zijn. Cijfer voor een dieet met 2000 calorieën, ongeveer 44-66 gram vet, is de maximale aanbeveling. Die handvol noten, oliën in salades, plakjes avocado op sandwiches of salades kunnen de vet verhouding overschrijden. Voedingsdeskundigen raden aan om overtollig vet te beperken tot 6 eetlepels of maximaal 30 gram. Op deze manier, wanneer het voedsel al met vetten is bereid of natuurlijke vetten bevat, zal het de calorielimiet niet overschrijden.

Focus op brandstof met extra functies!

Als je een korte run doet (minder dan 60 minuten), heb je tijdens de training niets meer nodig dan water. Langere runs, vooral die in warme of vochtige klimaten, kunnen echter profiteren van toegevoegde elektrolyten en misschien zelfs een beetje koolhydraten om de prestaties te behouden. Een slokje energiedrankje toevoegen kan veel doen. Bonus tip: je hoeft geen hele fles water te drinken, als je voor een lange tijd gaat (meer dan 90 minuten).

Gewicht verliezen door met je hond te wandelen!

ga er op uit met je huisvriend de hond

Een gemakkelijke optie voor gewichtsverlies

Nog een laatste hint voor iedereen die overgewicht heeft en geïnteresseerd is in wandelen!

Je kunt verbazingwekkende voordelen voor gewichtsverlies behalen, door regelmatige wandelingen met je beste huisvriend.

Je hoeft niet eens overgewicht te hebben om te profiteren van de gezondheid voordelen.

Dit type gezonde training kan uiteraard gemakkelijk gewichtsverlies veroorzaken maar ook de gezondheid bevorderen.

Als het maar goed wordt gedaan en met realistische verwachtingen.

Houd jezelf en je hond gezond?

Uiteraard heb je niet perse een hond nodig om af te vallen met lopen. Er zijn echter bepaalde voordelen. Het is een geweldige kans om een ​​band op te bouwen met een geliefd gezelschapsdier en om hem gezond te houden!

De hond krijgt ook gezonde lichaamsbeweging en vooral honden die dol zijn op wandelen zeuren niet voor hun tijd buitenshuis. 

Zie ze als een biologisch alarm om je eraan te herinneren dat het tijd is om aan je eigen gezondheid te werken en een wandeling te maken!

De meeste honden gaan graag wandelen en voelen zich als vissen in het water. Ze vinden het heerlijk om de stoep of de natuur te verkennen. 

Er is niets zo stimulerend voor honden dan om nieuwe dingen te onderzoeken. 

Geen hond of wil de hond alleen maar in de tuin spelen?

Dan kun je nog steeds profiteren van de eenvoudige voordelen van gewichtsverlies door met jezelf of met een vriend of collega te gaan wandelen. 

Tip: alleen niet aangelijnd, dan kunnen mensen de autoriteiten bellen 😉

Succes met wandelen en afvallen
Succes met wandelen en afvallen!
Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *